36 uur per week

Medewerker interne controle

De gemeente Veere is een kustgemeente op Walcheren. In de dertien historische kernen wonen ongeveer 22.000 inwoners. Bij de gemeente werken iets meer dan 200 medewerkers. Er is een tweehoofdige directie en er zijn vijf afdelingen. Veere is een ambitieuze gemeente en vernieuwt zich steeds om klaar te zijn voor de veranderingen die plaatsvinden. Er is ruimte voor mensen met ideeën. Juist hier is je werk interessant en van grootste belang voor onze burgers en ondernemers. Wát we doen, willen we goed doen. We leggen de lat hoog!

De gemeente Veere werkt met ambitieuze en gedreven medewerkers aan de realisatie van de doelstellingen die de organisatie nastreeft. Wil jij ook je bijdrage leveren? Binnen de afdeling Bedrijfsvoering ontstaat ruimte voor een nieuwe, enthousiaste collega. Wij nodigen jou van harte uit om ons team te komen versterken.

Wat ga je doen?

Op basis van het intern controleplan voer je het hele jaar interne controles uit. Je zorgt er op proactieve wijze voor dat de bevindingen en aanbevelingen door de verantwoordelijken vertaald worden in proces- en kwaliteitsverbeteringen. In nauwe samenwerking met de collega’s draag je zorg voor het monitoren, borgen en verbeteren van kritische processen. Je verzorgt treasury werkzaamheden van de gemeente. Je bewaakt de liquiditeitspositie, lening portefeuille en rente-omslag. Je verzorgt en coördineert het toezicht op diverse garantiestellingen zoals voor woningbouw. Om te komen tot een efficiënte interim- en jaarrekeningcontrole door de accountant en rechtmatigheidsverantwoording door het college, neem jij het voortouw in voorbereidende (dossiervorming, afstemming, planning) en uitvoerende werkzaamheden (afhandeling vragen, opstellen verantwoordingen). Daarnaast ondersteun je bij diverse werkzaamheden zoals de totstandkoming van de jaarrekening en/of de financiële administratie

Wat vragen wij?

Allereerst beschik je over een afgeronde, functiegerichte HBO opleiding. Aangevuld met ervaring op het vakgebied. Je hebt kennis van de aspecten op het gebied van planning & control en je kunt omgaan met managementinformatie, informatievoorziening en –systemen in het kader van de planning & control cyclus. Verder ben je accuraat en gericht op samenwerking. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. Tot slot sta je open voor ontwikkeling door middel van scholing.

Wat bieden wij?

Verantwoordelijkheid, dynamiek en leuke collega’s! De functie is binnen ons functiewaarderingssysteem ingedeeld in de HR21-normfunctie van Medewerker Bedrijfsvoering II met functieschaal 8 zijnde maximaal € 3.591,- bruto per maand (peildatum 1 oktober 2020). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, val je onder het pensioenfonds ABP en krijg je collectiviteitskorting bij bepaalde zorgverzekeraars. Ons uitgangspunt is in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je hebt een werkweek van 36 uur met als standplaats Domburg, waardoor je tijdens je lunchpauze kunt genieten van een strandwandeling!

Meer informatie

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Geert Ridderbos, hoofd afdeling Bedrijfsvoering, 0118-555375. Voor vragen over de procedure, arbeidsvoorwaarden, e.d. kun je terecht bij Ravenna Arts, P&O adviseur, 0118-555349.

Solliciteren

Belangstelling? Solliciteer direct door op de button “solliciteren” te klikken. Je reactie verwachten we uiterlijk op 25 juni 2021. De sollicitatiegesprekken plannen we in overleg.    

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.